В українських супермаркетах оновилися ціни на виноград та яблука. Скільки доведеться заплатити за дозу вітамінів, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Вартість яблук у великих торгових мережах значно зросла. За прогнозами експертів, навіть восени не варто очікувати на низькі ціни на цей фрукт. Водночас виноград на прилавках супермаркетів подешевшав приблизно вдвічі.

Фрукти . Фото: Знай. UA
Фрукти . Фото: Знай. UA

Ціни на яблука

Середня вартість українських яблук досягла поки що не рекордної, але дуже високої позначки – 35 гривень за один кілограм. Найдешевше фрукт пропонується в мережі Novus – 24,99 гривні, а найвищий цінник у Megamarket – 45 гривень за кіло.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд Холод настає: опубліковано детальний прогноз погоди на зиму в Україні Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Ціни на виноград

Середній цінник на виноград зменшився із 226,04 до 112,13 гривні за кілограм. Тобто порівняно з серединою літа ягода подешевшала приблизно вдвічі і, ймовірно, цінник стане нижчим у міру дозрівання врожаю.

Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube
Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube

Найскромніші ціни на виноград фіксуються у Novus та Auchan – 59 та 114,90 гривні за кілограм відповідно. Найдорожче продукт у мережі Megamarket – майже 150 гривень за кіло.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продавці переписали ціни на огірки, помідори та перець: що подешевшало.

Також наш портал інформував, "золота" рибка тепер не тільки в казках: супермаркети різко підняли ціни на коропа, скумбрію та оселедець.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від цін стає погано: у супермаркетах стрімко дорожчає зелена цибуля, часник та кріп.