Цієї осені банки обіцяють дещо підняти відсотки за гривневими депозитами. У вересні ставки коливатимуться в межах 10-13% річних, залежно від того, на який термін ви готові покласти свої гроші. Але є нюанси, які можуть зіпсувати радість від очікуваного прибутку.

Якщо ви плануєте покласти гроші на депозит у вересні, будьте готові до таких умов:

Попри це, інфляція в межах 5-7% та загальні економічні реалії в Україні змушують громадян пристосовуватися до нових умов. Фінансові експерти попереджають, що зростання кількості нових вкладників цього року буде мінімальним – лише на 1%.

Для тих, хто розглядає можливість зберігання коштів у валюті, банківські установи пропонують значно нижчі ставки. Середній дохід за депозитами у доларах складе лише 1,5% річних, а в євро – ще менше, близько 1,3%. Тому гривневі вклади залишаються більш привабливими для тих, хто прагне отримати максимальний дохід.

Проте, навіть з більш вигідними умовами гривневих депозитів, експерти попереджають про можливий відтік коштів. У найближчі два місяці частка гривневих вкладів може скоротитися на 3-5% порівняно з серпнем, що викликає певне занепокоєння серед банкірів.

Нагадаємо, в Україні почали штрафувати пенсіонерів: хто опинився у грошовій пастці

Раніше ми розповідали: чекайте 46 гривень: як зміниться курс валют до кінця літа

Також, гроші українців можуть "згоріти" у банках? Фінансист поділився екстреною порадою