Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що деякі громадяни, які одержують пенсії, зобов'язані повідомляти представників Пенсійного фонду України про певні зміни.

Відомо, що у разі несвоєчасного інформування ПФУ може оштрафувати пенсіонера.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

За що може оштрафувати ПФУ

Пенсіонер зобов'язаний повідомити Пенсійний фонд про своє працевлаштування або початок підприємницької діяльності протягом 10 днів. Інакше пенсіонеру доведеться повернути ПФУ всі незаконно виплачені кошти.

Популярні новини зараз
Холод настає: опубліковано детальний прогноз погоди на зиму в Україні Дочка Олі Фреймут в Америці показала, що вона далеко не янгол: на відміну від мами любить роздягатися З них – житло, з вас – комуналка: українцям безкоштовно роздадуть квартири, хто матиме дах над головою 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить
Показати ще

Проте якщо пенсіонер отримав надмірні виплати, він може добровільно повернути кошти до Пенсійного фонду. А якщо ні, то ПФУ має право утримувати до 20% пенсії, поки всі зайві виплати не будуть компенсовані.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

"Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про працевлаштування (або реєстрацію підприємницької діяльності) призводить до незаконних виплат пенсійних коштів, які підлягають обов'язковому поверненню органам ПФУ", – повідомляє ПФУ.

Водночас, необхідно повідомити Пенсійний фонд України також про звільнення з роботи. Це дозволить провести перерахунок та буде можливість отримувати збільшені пенсійні виплати.

Нагадаємо, важливе рішення щодо підвищення пенсійного віку.

Раніше повідомлялося, куди звертатися, якщо не виплатили гроші на лікування чи бойові.

Також, українцям ускладнять вихід на пенсію: нові умови.