У нинішніх умовах українці стикаються з новими обмеженнями в банківській сфері, зокрема у знятті готівки з банкоматів. ПриватБанк, як один із провідних фінансових установ в Україні, встановив нові ліміти. Якщо ви плануєте зняття великої суми готівки або подорожуєте за кордоном, варто знати, які обмеження діють зараз та як вони можуть вплинути на ваші фінансові плани.

Якщо ви є клієнтом ПриватБанку, то можете знімати до 20 тисяч гривень за одну транзакцію в банкоматі. Але є одна важлива деталь: після того, як ви знімете ці гроші, вам доведеться зачекати три години, перш ніж здійснити наступну операцію. Це правило може здатися незручним, особливо якщо вам терміново потрібна велика сума готівки.

Людина отримує гроші з банкомату
Людина отримує гроші з банкомату

Ці обмеження можуть варіюватися залежно від типу вашої банківської картки, вашого статусу як клієнта та індивідуальних домовленостей із банком. Це означає, що комусь можуть дозволити знімати більше, а комусь — менше.

ПриватБанк, як і інші банки в Україні, повинен дотримуватися загальних правил, встановлених Національним банком. Згідно з ними, будь-який українець може знімати не більше 100 тисяч гривень на день у межах країни. Це обмеження встановлено для забезпечення стабільності банківської системи під час воєнного стану.

Популярні новини зараз
Місячна економія 450 грн: хто з українців з 1 жовтня платитиме за світло вдвічі менше Без нафти все розвалиться, включаючи літаки: експерт пророкує швидкий крах економіки росії 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще

Якщо ви перебуваєте за кордоном, вам доведеться миритися з ще жорсткішими умовами. Ліміт на зняття грошей за кордоном становить лише 12 500 гривень на тиждень. І це — з урахуванням того, що вартість української гривні в інших країнах значно нижча. Місячний ліміт на зняття готівки за кордоном — 100 тисяч гривень.

Ситуацію може ускладнити той факт, що деякі банкомати мають свої власні ліміти на видачу готівки. Іноді за одну операцію можна зняти лише тисячу гривень. Це означає, що вам, можливо, доведеться шукати інші банкомати або партнерські банки, щоб зняти необхідну суму.

Нагадаємо, гроші українців можуть "згоріти" у банках? Фінансист поділився екстреною порадою

Раніше ми розповідали про "аномалії" з картками ПриватБанку: йдуть у мінус без видимих ​​причин

Також, українцям блокують банківські рахунки: через що можна залишитися без копійки