Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що для деяких споживачів суми у квитанціях зростуть. Важливо розібратися, що зміниться.

Виявляється, що багатотарифні лічильники втратили свою функцію і споживачам доведеться платити більше за гарячу воду.

Про це стало відомо завдяки інформації від голови "Союзу споживачів комунальних послуг України" Олега Попенка.

Лічильник води / фото: Pinterest
Лічильник води / фото: Pinterest

Ці лічильники встановлені у багатьох багатоквартирних будинках. Попенко поділився листом мешканця Києва, який той одержав від Центру комунального сервісу. Йому відмовили у встановленні багатотарифного лічильника, оскільки він втратив свої функції. Тобто фактично його вже немає сенсу встановлювати.

Популярні новини зараз
Холод настає: опубліковано детальний прогноз погоди на зиму в Україні Нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше ТЦК забирають документи: як діяти "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

З 1 серпня нарахування для будинків з багатотарифними лічильниками провадяться сумарно за загальним споживаним обсягом гарячої води, без застосування температурних параметрів води. Тобто обсяги споживання тепер не поділяються за чотирма різними температурними режимами.

Лічильники води / фото: скріншот Youtube
Лічильники води / фото: скріншот Youtube

Тепер споживачі з такими лічильниками повинні передавати показник, що фіксується у параметрах лічильника як "Об'єм води кубометрів", тотожний сумарному об'єму, що фіксується з розподілом на чотири температурні режими.

Нагадаємо, багатотарифні лічильники втратили свою функцію: платити доведеться за єдиним тарифом.

Раніше повідомлялося, якщо не хочете зимувати у холодній квартирі: "Газмережі" попередили, що має зробити кожен.

Також, розбіжності у розрахунках, заборгованість чи переплата: як уникнути казусів у комунальних платіжках.