В Україні майже 10,2 мільйона пенсіонерів, з яких 80% одержують пенсії через уповноважені банки. Фахівці Пенсійного фонду звернулися до всіх, кому виплати надходять на картку.

Співробітники ПФУ нагадали алгоритм дій під час втрати пенсійної картки. Його слід дотримуватись, щоб уникнути негативних наслідків, якщо карта потрапить у чужі руки.

Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube
Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube

Насамперед необхідно звернутися на "гарячу лінію" банку та повідомити про втрату картки. Її заблокують, щоби ніхто не зміг скористатися коштами. Зробити це можна і самостійно – через мобільний банкінг.

Нову банківську картку можна отримати звернувшись до відділення банку, клієнтом якого є пенсіонер. Додатково інформувати органи ПФУ не потрібно.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

"Як правило, нова банківська карта “прив’язується” до поточного банківського рахунку пенсіонера, і в такому разі повідомляти орган Пенсійного фонду про втрату картки не потрібно", - йдеться у повідомленні відомства.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Втім, якщо пенсіонер вирішив змінити банк, через який отримуватиме пенсію, то інформування ПФУ є обов'язковою умовою. У такому разі подається відповідна заява із зазначенням нових реквізитів для зарахування виплат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсійні картки можуть "обнулити": хто ризикує втратити чесно зароблені виплати.

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.