У 2024 році для того, щоб отримати пенсію у 60 років, потрібно буде мати не менше 31 року стажу. Пенсійний фонд України пояснив, що люди можуть самостійно сплачувати добровільні пенсійні внески, щоб заповнити пропуски у стажі, наприклад, за період відпустки без збереження заробітної плати.

Благодійний внесок для пенсіонерів, скріншот
Благодійний внесок для пенсіонерів, скріншот

Страховий стаж рахується тільки за ті місяці, за які були сплачені страхові внески, як роботодавцем, так і самою особою. Якщо роботодавець не сплачував внески за певний період, цей час не буде зарахований у стаж.

Однак, особи можуть самостійно сплачувати добровільні внески через вебпортал Пенсійного фонду. Внески будуть зараховані за той місяць, коли гроші надійдуть на рахунок Фонду.

Добровільні страхові внески. Фото: youtube
Добровільні страхові внески. Фото: youtube

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Щоб місяць був зарахований до страхового стажу, сума добровільного внеску має бути не менша за мінімальний страхові внесок. З 1 квітня 2024 року мінімальний внесок складає 1 760 грн, що є 22% від мінімальної заробітної плати у 8 000 грн.

Також можна продовжувати сплачувати внески, навіть якщо є заробіток, щоб збільшити свою майбутню пенсію.

Нагадаємо, питання стало комом у горлі: що робити українцям, яким не вистачає стажу для "заслуженого відпочинку"

Раніше ми писали про те, що українцям виплатять гроші на оренду житла — як скористатися фінансовою допомогою

Крім того, Знай.ua повідомляв, українцям нададуть масштабну гуманітарну допомогу: кому, де, скільки