Станом на початок 2024 року в Україні нараховується 10,51 мільйона пенсіонерів, з яких 62,6% отримують пенсії менше 5 тисяч гривень. Максимальна пенсія в країні перевищує 23 тисячі гривень.

Розмір пенсії в Україні розраховується за формулою, яка враховує середню зарплату за останні три роки, співвідношення власної зарплати до середньої, стаж у роках і коефіцієнт 1%.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

При цьому для розрахунків використовуються дані Пенсійного фонду, які можуть відрізнятися від статистики Держстату. Наразі середня зарплата за останні три роки складає 13 547 гривень.

Українські пенсіонери можуть отримувати лише 1% від розрахункового заробітку за кожен рік стажу. Максимальна пенсія в Україні обмежена 10 прожитковими мінімумами, що у 2024 році складає 23 610 гривень.

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки
Показати ще

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Отримати таку суму можна за наявності певного стажу та високої зарплати:

  • мати 35 років стажу і середню заробітну плату на рівні 67 457 гривень на місяць;
  • для 25 років стажу зарплата повинна складати 94 440 гривень на місяць;
  • для 15 років стажу (що є мінімальним необхідним для виходу на пенсію) зарплата повинна досягати 157 400 гривень на місяць.

Також наш портал інформував, підвищать на 50, а декому на 100 відсотків: кому з бюджетників "світить" така зарплатня

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що Кабмін планує збирати з українців мільярди: яким податком обкладуть

Вам буде цікаво дізнатися на журналістів із кулаками та Tesla поза декларацією: що приховує міграційник із Франківщини Саїв