З 1 вересня 2024 року готуються встановити оновлені тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення на Київщині.

Коригування цін проведуть для комунального підприємства "Гореничі" Білогородської сільської ради Бучанського району. Інформація про це з'явилася на офіційному сайті Білогородської громади.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Перерахувати тарифи на послуги водоканалу вирішили через збільшення витрат підприємства, зокрема на електричну енергію, яка відчутно подорожчала, а також на виплату заробітної плати.

Згідно з опублікованим документом, тариф на послугу централізованого водопостачання буде встановлено на рівні 28,05 гривні за кубометр у ПДВ. Ця ціна діятиме всіх категорій споживачів.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Тариф на централізоване водовідведення складатиме:

  • 34,16 гривні за кубометр з ПДВ – для населення;
  • 53,45 гривні за кубометр – для бюджетних установ та інших споживачів.

Наголошується, що новий тариф на каналізацію для населення буде встановлений на нижчому рівні, ніж економічно обґрунтована вартість послуги. У документі зазначено, що 34,16 гривні за куб – це 63,91% від економічно обґрунтованого тарифу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, невідкладний перерахунок тарифів: комунальники ще глибше залізуть у кишені українців.

Також наш портал інформував, подужати комуналку буде непросто: скільки доведеться платити за газ та світло до кінця 2024 року.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські сім'ї зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.