Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що з 24 серпня 2024 року матимуть можливість отримувати пільгу на електроенергію за спрощеним порядком.

Про це стало відомо завдяки інформації від прес-служби головного управління Пенсійного фонду України у Кіровоградській області.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Раніше розрахунок розміру пільги розраховували на підставі трьох обстежень:

- матеріально-побутових умов будинків;
- фактичного місця проживання людей;
- стани зовнішньо- та внутрішньобудинкових електромереж.

Популярні новини зараз
Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Що змінилося

Зазначається, що від 24 липня 2024 року уряд затвердив зміни, за якими кількість обстежень, за якими нараховується пільга, буде меншою.

Це стосується мешканців, яких відключили від централізованого опалення та які для обігріву будинків використовують електроприлади. Вже з 24 серпня 2024 року розмір пільги нараховуватимуть лише на підставі обстеження матеріально-побутових умов будинків.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Також варто розповісти, що для українців, які отримали тимчасовий захист в інших країнах, наближаються важливі зміни, які можуть вплинути на їхні фінанси. З 30 вересня Україна приєднається до міжнародної системи обміну фінансовою інформацією.

Це означає, що інформація про фінансові активи українців, таких як банківські рахунки, інвестиції, доходи від оренди та продажу нерухомого майна, буде доступна у 120 країнах.

Нагадаємо, субсидію дадуть, але за однієї умови: що робити українцям пенсійного віку без стажу.

Раніше повідомлялося, українцям видають по 3600 грн: як отримати.

Також, благодійний фонд надає допомогу на оплату комунальних послуг: як отримати.