З 1 жовтня по 30 квітня українці, які використовують для опалення електроустановки, зможуть платити за світло за пільговим тарифом – 2,64 гривні. Але попередньо доведеться упорядкувати стос документів, повідомляє АТ "Чернігівобленерго".

Пільговий тариф не поширюватиметься на електроустановки, які "поза законом". Споживач повинен мати всі необхідні документи та подати їх своєму оператору ОСР.

Електроопалення, скріншот: YouTube
Електроопалення, скріншот: YouTube

Насамперед у споживача має бути на руках проєкт електропостачання всієї опалювальної площі житлового будинку, який можна замовити в будь-якій організації, що має ліцензію на виконання проєктних робіт.

Також потрібний доказ установки електроопалення. Це може бути технічний паспорт житлового будинку із позначкою у графі "вид опалення" - електроопалення. Також підійде акт обстеження або допуску на підключення до електромережі електроустановки, складений уповноваженим представником оператора системи розподілу.

Популярні новини зараз
Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Щоб у опалювальний сезон платити за пільговим тарифом, споживач має звернутися до свого оператора системи розподілу з письмовою заявою про внесення до паспорта точки розподілу інформації про наявність установки електроопалення. До заяви додається копія проєкту електропостачання та підтверджуючі документи про введення в експлуатацію електроопалювальної установки.

Якщо всі документи відповідають нормам, оператор системи розподілу передає інформацію постачальника універсальних послуг про наявність у споживача електроустановки. Далі постачальник відображає цю інформацію на особовому рахунку споживача.

Раніше портал Знай повідомляв, відключення з нами надовго: українцям радять самим подбати про світло.

Також наш портал інформував, "Ви проїли гроші": кожній квартирі тепер цинічно пропонують заплатити по 4 тисячі доларів, щоб бути зі світлом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українці не можуть скористатися перевагами двозонних лічильників: чому немає обіцяної економії.