Національний банк України планує ввести нові обмеження на перекази між банківськими картками для фізичних осіб (p2p-перекази). Це робиться для боротьби зі схемами, пов'язаними з так званими "дропами" — людьми, які за певну винагороду дозволяють зловмисникам використовувати свої банківські рахунки для сумнівних операцій.

"Дропи" стають частиною схем, де через їхні рахунки проходять великі суми грошей, часто отримані незаконним шляхом, наприклад, від продажу наркотиків або ухилення від податків. В результаті, навіть якщо ви просто віддали свою картку, ви можете нести відповідальність за будь-які операції, здійснені через ваш рахунок. Крім того, податкова служба може донарахувати вам податки за ці операції.

Переказ коштів. Фото: YouTube
Переказ коштів. Фото: YouTube

Голова НБУ Андрій Пишний зазначив, що рішення щодо обмежень p2p-переказів планують фіналізувати до кінця цього тижня. Він також підкреслив, що вже запроваджені обмеження викликали хвилю критики та нерозуміння серед громадськості.

Для боротьби з "дропами" НБУ планує не лише обмежити кількість переказів між картками, а й ввести інші заходи, щоб убезпечити громадян від участі в таких схемах. Наприклад, вони вже провели консультації з волонтерами, щоб переконатися, що запропоновані обмеження не створять проблем для людей, які займаються благодійністю.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Мобілізованим оголосили важливе нововведення Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен
Показати ще

Загалом, якщо ви часто користуєтеся банківськими переказами між картками, можливо, незабаром вам доведеться підтверджувати походження коштів або стикатися з іншими обмеженнями. Але ці заходи спрямовані на те, щоб захистити вас від можливих ризиків і запобігти використанню ваших даних у незаконних схемах.

Нагадаємо, На клієнтів Ощадбанку чекають важливі зміни з 1 жовтня

Раніше ми розповідали, що Банкомат Ощадбанку знову не видав гроші: як отримати компенсацію

Також, В Ощадбанку неможливо вирішити проблеми: клієнти скаржаться на бездушних роботів