В Україні субсидії на житлово-комунальні послуги можуть отримувати родини, які витрачають на ці послуги понад 15% своїх загальних доходів. Заяву на отримання субсидії можна подати будь-якого місяця, особисто або онлайново.

Рішення щодо призначення субсидій ухвалює ПФу, до якого і потрібно звертатися із запитаннями. Жителі Херсонщини можуть отримати більше інформації телефону в Головне управління ПФ області.

Люди стоять в черзі в Пенсійний фонд
Люди стоять в черзі в Пенсійний фонд

На субсидії можуть розраховувати як українці, так і іноземці, які легально проживають в Україні. Допомога надається тим родинам, у яких витрати на комунальні послуги перевищують 15% середньомісячного доходу.

Щоб оформити субсидію, необхідно подати заяву та відповідні документи до сервісних центрів Пенсійного фонду або місцевих органів влади. Документи можна надсилати поштою або подавати через вебпортал.

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Комуналка б'є по кишенях: за що можуть забрати квартиру у боржників З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Люди на відділенні Нової пошти
Люди на відділенні Нової пошти

Для оформлення субсидії потрібні:

  • заява,
  • декларація про доходи та витрати,
  • довідка про доходи,
  • посвідчення особи (паспорт або інший документ).
  • копії договорів про реструктуризацію боргів,
  • довідки для внутрішньо переміщених осіб,
  • документи про оренду житла.

Субсидії призначаються з місяця звернення і розраховуються залежно від сезону (опалювальний чи неопалювальний).

Пенсійний фонд автоматично проводить перерахунок субсидій у випадку підвищення тарифів на електроенергію. Проте, у разі зміни в майновому стані родини або кількості мешканців, потрібно повідомити Пенсійний фонд і подати заяву на продовження виплат.