В Україні стрімко зростають борги громадян за комунальні послуги, зокрема водопостачання. Деякі підприємства працюють на межі можливостей і попереджають, що несплата може призвести до наслідків, які торкнуться навіть тих, хто не має заборгованості.

Так, фахівці КП "Миколаївводоканал" звернулися до споживачів через ігнорування платіжок. Близько 45% абонентів не платять за послуги, через що борги підприємства стрімко зростають.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

З початку 2024 року загальна заборгованість споживачів перед водоканалом становить 248,6 млн гривень і щомісяця сума збільшується.

Комунальники попередили, що якщо систематичні неплатники не візьмуться за розум, то в якийсь момент підприємство може зупинитися через борги, а ціле місто залишиться без води та каналізації, у тому числі ті, хто жодного разу не прострочив платіжку.

Популярні новини зараз
Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

"За липень борг збільшився на 672 тисячі гривень. Ці цифри, ця інформація – це розпач і застереження одночасно. Якщо ситуація не зміниться, підприємство опиниться на межі закриття", - попередили споживачів.

Варто зазначити, що у багатьох інших містах ситуація з водоканалами практично аналогічна, підприємства попереджають, що через зростання боргів може настати колапс у системі водопостачання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, з боржників витрусять останні копійки: комунальники загрожують жорсткими заходами.

Також наш портал інформував, нове подорожчання не за горами? Водоканали скаржаться на штучно занижені тарифи.

Крім того, ми писали, українцям виставляють завищені рахунки за газ, світло та воду: що робити, щоб не платити зайве.