Державний "ПриватБанк" блокує рахунки клієнтів, які перебувають за кордоном з дітьми через війну, без попередження та пояснень. Це викликало обурення серед громадян, які вважають такі дії цинічними.

Одна з жінок, яка є клієнткою банку і виїхала за кордон з дітьми, розповіла, що її рахунки були заблоковані без будь-якого повідомлення. Вона не змогла увійти до мобільного застосунку "Приват24" і звернулася до онлайн-чату банку, де дізналася, що з нею розірвані стосунки, а також що всі її кошти заблоковані.

Жінці запропонували тільки можливість отримати гроші в відділенні банку, що стало проблемою, оскільки вона не могла приїхати в Україну. Клієнтка висловила своє обурення, зазначивши, що дії банку є несправедливими та можуть розглядатися як шахрайство.

Вона поставила під сумнів правомірність блокування рахунків біженців, які втекли від війни. ПриватБанк у відповідь на скаргу заявив, що дотримується законодавства та нормативних актів Національного банку України.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Картка. Фото: Приватбанк
Картка. Фото: Приватбанк
Картка. Фото: Приватбанк

Вони пояснили, що заблоковані рахунки – частина їхніх заходів для запобігання фінансовим злочинам, і пропонують можливість перевести залишки коштів на рахунок в іншому банку.

Клієнтам необхідно звернутися до відділення банку, щоб оформити переведення коштів, надавши певні документи, що підтверджують їх особу та повноваження.

Нагадаємо, ліміт оплати – функція "пустушка": у ПриватБанку пояснили, як ефективно захистити кошти на карті

Раніше ми писали про те, що "Вирішили заробити на клієнтах": ПриватБанк приголомшив грабіжницькою комісією

Вам буде цікаво дізнатися "ПриватБанк" заробляє на новому сервісі: стягує комісії через "Конверт"