У липні ціни на свинину в українських супермаркетах зазнали змін. Середня ціна на свинину зросла на 0,8% або на 1,5 грн за кілограм. Найбільше подорожчав свинячий ошийок. Проте, вартість інших видів м’яса навпаки знизилась. Розповідаємо, що сьогодні можна купити за доступними цінами.

Найпомітніше зростання ціни спостерігалося на свинячий ошийок, який подорожчав на 3,3%. Це важливо для тих, хто любить готувати шашлики або запікати м'ясо, адже ошийок є однією з найпопулярніших частин свинини для цих страв. Також трохи зросли в ціні інші популярні шматки: свиняча вирізка подорожчала на 1,2%, а стейк – на 1,7%.

Ціни на свинину, скріншот: YouTube
Ціни на свинину, скріншот: YouTube

Водночас деякі частини свинини стали навіть дешевшими. Наприклад, грудинка подешевшала на 2,6%, а стегно – на 1,7%. Це гарна новина для тих, хто любить ці частини м'яса, адже можна трохи зекономити на покупках.

Аналітики Асоціації "Свинарі України" пояснюють ці зміни різними факторами. Липень був непростим місяцем для торговців через тривалі відключення електроенергії та високі температури, які сповільнили продажі м'яса. Однак, з покращенням ситуації з електропостачанням та зниженням температур попит на свинину почав відновлюватися.

Популярні новини зараз
Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Крім того, охолоджені м’ясні напівфабрикати зі свинини цього липня коштували на 6% дешевше, ніж рік тому. Це також сприяло підтримці попиту серед споживачів, особливо в умовах, коли курятина подорожчала на 4%. Тому багато українців, прагнучи зекономити, звертають увагу саме на свинину.

Нагадаємо, Курячі стегна за ціною делікатесів: скільки доведеться віддати за популярне м'ясо

Раніше ми розповідали, що Ціни на продукти в Україні стрімко ростуть: чи є сподівання на краще

Також, Соняшникова олія і вершкове масло: як змінилися ціни та в яких супермаркетах дешевше купувати