З наближенням опалювального сезону багато хто починає хвилюватися про високі рахунки за комунальні послуги. Субсидія може стати гарним рішенням для зниження фінансового навантаження. Розповідаємо, як її отримати в зимовий період.

Держава надає допомогу на оплату комунальних послуг. Вона розраховується для кожної родини окремо, враховуючи кількість людей у домі, їхні доходи та необхідні послуги.

За словами Лілії Єрохової, начальниці відділу контролю за нарахуванням житлових субсидій у Запорізькій області, субсидії на опалювальний період автоматично перераховуються для тих, хто вже подав документи. Тобто, якщо ви вже отримуєте субсидію, вам не потрібно подавати нову заяву на зиму.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Якщо ви подасте документи на субсидію в серпні або перед початком опалювального сезону, ваша субсидія буде розрахована на частину неопалювального сезону і автоматично продовжиться на зиму. Навіть якщо влітку ваша субсидія дорівнювала нулю, у жовтні її перерахують автоматично через підвищення витрат на опалення.

Популярні новини зараз
Мобілізованим оголосили важливе нововведення Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Уявімо, що пенсіонерка з мінімальною пенсією живе одна в трикімнатній квартирі. В опалювальний сезон її нарахування за опалення можуть становити 3000 гривень. Із них субсидія покриє 2000 гривень. Це суттєва допомога, яка полегшить оплату комунальних послуг.

Крім субсидій на комунальні послуги, є також субсидії на придбання твердого палива для тих, хто опалює будинок дровами або вугіллям. Якщо вам потрібна така субсидія, також варто подати відповідну заяву.

Як оформити субсидію?

Зберіть документи: Потрібні папери, які підтверджують склад вашої родини та доходи всіх її членів.

Подайте заяву: Це можна зробити у місцевому органі соціального захисту, надіслати поштою або заповнити онлайн на офіційному веб-сайті.

Чекайте на рішення: Після подачі документів орган соціального захисту розгляне вашу заяву і повідомить про результат.

Нагадаємо, З 1 вересня зміниться платіж за водопостачання: кому прийдуть нові рахунки

Раніше ми розповідали, що Можуть відібрати субсидію: про які зміни треба одразу повідомляти ПФУ

Також, Тарифи на воду і тепло можуть зрости: комунальникам не вистачає на зарплати