Життя не стоїть на місці, і наші обставини постійно змінюються. У цій статті ми розкажемо, що потрібно знати українцям, аби не втратити субсидію через зміни в сімейному або майновому стані.

Якщо ви отримуєте житлову субсидію, є певні правила, які регулюють її нарахування. Одне з найважливіших правил – це обов’язок повідомляти Пенсійний фонд України (ПФУ) про зміни у вашому житті. Якщо у вашому майновому або сімейному стані відбулися зміни, повідомити про це ПФУ необхідно протягом 30 календарних днів.

субсидії
субсидії

Існує перелік випадків, коли вам потрібно звернутися до ПФУ, щоб повідомити про зміни. Серед них:

Зміна складу зареєстрованих або задекларованих членів домогосподарства. Наприклад, якщо у вас народилася дитина або хтось з членів сім'ї змінив місце проживання.

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Зміна соціального статусу членів домогосподарства. Це можуть бути такі зміни, як отримання пенсії, статус безробітного тощо.

Коштовні придбання. Якщо ви купили автомобіль, нерухомість або зробили іншу велику покупку.

Закордонні поїздки. Якщо хтось з членів домогосподарства перебував за кордоном більше 60 днів.

Отримання великих доходів. Якщо хтось з членів вашої родини отримав одноразовий дохід, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму (у 2024 році це еквівалент 73 000 гривень).

Якщо ви не повідомите ПФУ про зміни вчасно, це може призвести до втрати субсидії або навіть до штрафу. Важливо пам'ятати, що держава ретельно контролює правильність нарахування субсидій, і будь-які спроби приховати інформацію можуть мати негативні наслідки.

Про зміни можна повідомити кількома способами:

  • Особисто звернутися до відділення ПФУ. Для цього потрібно мати при собі документи, що підтверджують зміни.

  • Надіслати електронне звернення через вебпортал електронних послуг ПФУ. Це зручний спосіб для тих, хто не має можливості відвідати відділення особисто.

  • Надіслати лист поштою. У листі потрібно детально описати зміни та додати копії підтверджуючих документів.

Нагадаємо, Доведеться віддавати останнє: ще одна комунальна послуга подорожчає на 20%

Раніше ми розповідали, що Деякі пенсіонери недорахуються частини пенсії: через що можуть зменшитися виплати

Також, Від 400 до 1000 гривень: пенсіонерам підкинуть грошенят у серпні, кому пощастить