Ринкова вартість електроенергії становить близько 7,5 гривні за кВт/год. Водночас ціна для населення встановлена ​​на рівні 4,32 гривні. Чи чекати на тарифні перестановки з 1 вересня, розповіла заступник міністра енергетики Світлана Грінчук у коментарі OBOZ.UA.

У вересні тариф на світло для побутових споживачів не змінюватиметься, населення платитиме за фіксованою ціною - 4,32 гривні за кВт/год. Подорожчання не повинно бути щонайменше до 30 квітня 2025 року.

Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube

Ринкова вартість електричної енергії в Україні відчутно вища від тарифу, який діє для населення. "Чесна ціна" на кожний кВт/год - близько 7,5 гривні. Втім, це не обов'язково означає, що у першій половині 2025 року вартість світла злетить до цього рівня.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Наголошується, що наступного року вартість електроенергії залежатиме від цілого ряду факторів і в умовах повномасштабної війни практично неможливо спрогнозувати яким може бути подорожчання і чи воно буде в принципі.

Хто може платити за світло зі знижкою?

Українцям надається 50% знижка на електроенергію за умови наявності двозонного лічильника. Платити лише половину тарифу (2,16 гривні за кВт) можна вночі з 23:00 до 07:00.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Також пільговий тариф на світло застосовуватиметься для споживачів, які опалюють своє житло за допомогою електроустановок. На час опалювального сезону ціна становитиме 2,64 гривні, але за умови, що споживання не буде більше ніж 2000 кВт/год на місяць.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям виставляють завищені рахунки за газ, світло та воду: що робити, щоб не платити зайве.

Також наш портал інформував, підготовка до непростої зими: комунальники розповіли, як зменшити плату за тепло.

Крім того, ми писали, українцям допоможуть з оплатою комунальних послуг: кого підтримають грошима.