Літо – не літа, без традиційної ягоди українців – кавунів. Звичайно, коли Херсон був в окупації, ми тільки й мріяли про кавуни херсонські.

Наразі через те, що росіяни все ще на лівій стороні Херсонщини знаходяться, повноцінне відновлення кавунового виробництва неможливе, але підключилися інші області, серед яких і Одеська. А також в Україну завозять імпортні ягоди.

Вибір кавуна. Фото: youtube
Вибір кавуна. Фото: youtube

Відповідно й ціна на них досить висока, хоч і менша, ніж у попередні роки. А загалом українцям обіцяють кавуни по 10 гривень за кілограм. Про це повідомив економіст Олег Пендзин в етері Громадського радіо.

"Це серйозно вдарить по кишені, тому що зараз усе росте (у ціні — ред.): хімікати, паливно-мастильні. Ця проблема, на жаль, відіб’є бажання садити кавуна наступного року. Рівень пропозицій точно буде менший і ціна буде вища. Якщо хтось хоче поїсти кавунів, краще це зробити зараз", — зазначив фахівець.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Також Пендзин розповів щодо нинішньої якості гарбузини й іншої продукції.

"Посуха однозначно дуже негативно відігралася на аграрному виробництві. Зараз ми бачимо прогнози зменшення виробництва зернових у зв’язку з аномальною спекою в липні. Зменшилися пропозиції багатьох овочів, тих самих помідорів. Але, особливо, безперечно вдарило по зернових: кукурудзі та пшениці. По приблизних розрахунках мінус 2 мільйони тонн буде врожаю цього року. У порівнянні з 2023 роком урожайність гірша — десь до 8-9 мільйонів тонн менше", — наголосив експерт.

Кавуни та дині, скріншот: YouTube
Кавуни та дині, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що за кіло каші - 55 грн: супермаркети "обрадували" новими цінами на гречку, рис та макарони.

Раніше ми повідомляли, що літр нектару вже по 76 грн: супермаркети оновили ціни на мінералку, соки та солодку газовану воду.