Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів відновили цінники на найпопулярніші напої.

Так, ціни на напої продовжують дивувати покупців. Вартість одних за місяць різко зросла, а інші, навпаки, стали доступнішими для українців.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Мінералка, скріншот: YouTube
Мінералка, скріншот: YouTube

Вартість мінеральної води

Мінеральна вода Моршинська слабогазована обсягом 1500 мл зараз коштує в середньому 22,53 грн., що на 70 копійок дешевше, ніж середня ціна у червні 2024 року.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого
Показати ще

Ціни на мінеральну воду, скріншот: Minfin
Ціни на мінеральну воду, скріншот: Minfin

Вартість кока-коли

Щодо Кока-коли обсягом 1750 мл, її поточна середня ціна становить 49,16 грн., що на 1,62 грн. вище, ніж у червні.

Ціни на кока-колу, скріншот: Minfin
Ціни на кока-колу, скріншот: Minfin

Вартість соку

Цікава ситуація спостерігається із соками. Сік Rich яблучний (1 л) зберіг власну середню ціну на рівні 76,85 грн. А ось сік "Наш сік мультивітамін з м'якоттю" (950 мл) подорожчав одразу на 9,20 грн., досягнувши середньої ціни у 50,10 грн.

Ціни на сік, скріншот: Minfin
Ціни на сік, скріншот: Minfin

Також розповімо, що невдовзі солодка вода в Україні може подорожчати. Комітет Верховної Ради підтримав законопроект щодо запровадження акцизного податку на солодкі напої. Згідно з пропозицією, акциз становитиме 0,1 євро за літр.

Якщо документ буде ухвалено, то, наприклад, податок на пляшку Кока-коли становитиме приблизно 4,5 грн. Ці зміни стосуватимуться вод з додаванням цукру, інших підсолоджувачів або ароматизаторів, включаючи газовані та мінеральні води.

Нагадаємо, товар поверненню не підлягає: супермаркети масово дурять українців за допомогою "червоних цінників".

Раніше повідомлялося, харчуватимемося лише бутербродами: супермаркети змінили цінники на улюблені продукти українців.

Також, "Сільпо" знизило ціни на товари для дому та особистої гігієни: пропонує знижки до 50%.