Українці мають шанс підвищити енергонезалежність своїх домогосподарств за допомогою сонячних та вітрових електростанцій. Якщо на це не вистачає грошей, держава готова допомогти, надаючи кредити зі ставкою 0%.

Цю новину повідомили в Міністерстві енергетики України. Програма передбачає підтримку фізичних осіб для покупки і встановлення обладнання, що генерує електрику з альтернативних джерел.

Ось основні умови програми:

  • Відсоткова ставка: 0%
  • Термін кредитування: до 10 років
  • Максимальна сума кредиту: до 480 тисяч гривень.

    Сонячні панелі. Фото: скрін youtube
    Сонячні панелі. Фото: скрін youtube

Щомісячна плата за кредитом буде складати до 4 тисяч гривень. Після завершення виплат, електростанція прослужить ще 20 років.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати
Показати ще

У програмі беруть участь п’ять банків: ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Сенс Банк та банк "Глобус". Для отримання кредиту потрібно звернутися до одного з цих банків і надати такі документи:

  • Паспорт громадянина України
  • Ідентифікаційний код
  • Довідку про доходи
  • Документи на обладнання, яке ви плануєте купити

Після отримання кредиту необхідно придбати обладнання, оплатити монтаж та запустити систему в експлуатацію. Компенсацію відсоткової ставки до 0% ви отримаєте після запуску системи.

Нагадаємо, Українцям повернуть гроші за комуналку – як отримати назад переплату

Раніше ми розповідали, що Українцям безкоштовно роздають землю – як стати власником ділянки під забудову чи фермерські угіддя

Також, Кожен третій залишиться без житла – що необхідно зробити прямо зараз, якщо купували квартиру ще в 90-х