Кожен громадянин України може стати власником земельної ділянки, приватизувавши її безкоштовно. У цій статті ми розповімо, як це зробити правильно та швидко.

Приватизація землі – це процес передачі земельної ділянки з державної або комунальної власності у приватну. В Україні кожен громадянин має право безкоштовно приватизувати землю, дотримуючись певних нормативів та процедур.

Законом передбачені такі максимальні розміри ділянок, які можна приватизувати безкоштовно:

Громадянин, який бажає приватизувати земельну ділянку, повинен подати клопотання до місцевого органу самоврядування або органу виконавчої влади. До клопотання додаються документи, що підтверджують громадянство України, та графічні матеріали з бажаним розташуванням ділянки.

Після отримання дозволу на розробку документації із землеустрою, необхідно укласти договір із землевпорядною організацією. Вибір цієї організації слід здійснювати відповідально, оскільки помилки можуть призвести до відмови в реєстрації ділянки.

Після розробки документації її необхідно узгодити з відповідними органами. Далі документи подаються до територіального органу Держгеокадастру для державної реєстрації земельної ділянки.

Для державної реєстрації земельної ділянки необхідно подати заяву та комплект документів через Центр надання адміністративних послуг. Після цього ви отримаєте витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Зареєструвавши земельну ділянку, зверніться до органу місцевого самоврядування з клопотанням про передачу ділянки у власність. Після розгляду клопотання, відповідний орган ухвалює рішення про затвердження документації та передачу ділянки.

Останній крок – реєстрація права власності у нотаріуса або державного реєстратора речових прав. Для цього необхідно подати документи, включаючи рішення органу місцевого самоврядування про затвердження документації, копію паспорта, ідентифікаційного номера, витяг з Держгеокадастру та квитанцію про сплату адміністративного збору.

Нагадаємо, Тепер надія на жінок: доведеться опановувати професії, шоб уникнути колапсу

Раніше ми розповідали, що Від мобілізації можуть звільнити ще одну категорію чоловіків

Також, Гроші та майно можуть швидко закінчитися: скільки разів ТЦК може оштрафувати військовозобов'язаного