Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є важлива інформація. Так, у кількох областях нашої країни можуть виникнути проблеми із побутовим газом. Давайте розбиратися, в яких саме областях можуть початися проблеми з тиском.

Як уже відомо, Україна не планує продовжувати контракт з російською державною корпорацією "Газпром" щодо транзиту газу з Росії. У зв'язку з цим у трьох областях України можуть виникнути проблеми із газопостачанням.

Про це стало відомо завдяки інформації від співзасновника Фонду енергетичних стратегій Юрія Корольчука.

Бригада газовиків, скрін: YouTube
Бригада газовиків, скрін: YouTube

За словами Корольчука, для внутрішніх споживачів потрібний хоча б мінімальний обсяг газу в трубах, який є зараз завдяки транзиту. Йдеться про 15-20 млрд куб. м. Це дозволяє підтримувати потрібний тиск та доставляти газ до всіх регіонів України.

Популярні новини зараз
Росія готує нові удари: окупанти прагнуть змусити українців жити у страху щодня Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року "Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024
Показати ще

Якщо тиску не буде проблеми з газом можуть виникнути у Волинській, Одеській та Миколаївській областях. Тому експерт наголосив, що українцям вигідно, щоб газ був у трубах.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

За його словами, розраховувати на теплу зиму не варто, бо два роки поспіль зима і так була теплою.

Також експерт прокоментував можливе транспортування газу з Азербайджану через Україну. За його словами, Азербайджан не зможе наповнити трубу 2 млрд. куб. м, тому швидше за все він також купуватиме газ у Росії.

Нагадаємо, українців готують до графіків включення світла замість відключень.

Раніше повідомлялося, зростають гривня за гривнею: як змінилися ціни на комуналку.

Також, "Газмережі" попередили українців перевірити системи опалення: станеться лихо.