З 1 вересня 2024 року Фінляндія вводить нові правила для біженців, які суттєво вплинуть на умови перебування в країні як для тих, хто вже там, так і для тих, хто тільки планує виїзд. Ці зміни мають на меті забезпечити більш чіткі вимоги до осіб, які прагнуть отримати посвідку на проживання, і включають нові критерії для відмови в наданні статусу.

Українці, які планують переїзд або вже перебувають у Фінляндії, повинні ознайомитися з новими умовами, щоб уникнути можливих ускладнень у майбутньому.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Нові правила включають:

  1. Вимоги до надання інформації: Іноземці, які подають документи для отримання посвідки на проживання, повинні надати правдиву інформацію про себе. Якщо буде виявлено, що особа навмисно надала неправдиві дані, це стане підставою для відмови у видачі посвідки.

    Популярні новини зараз
    "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
    Показати ще
  2. Нелегальний в'їзд та робота: Якщо особа нелегально в'їхала в країну або нелегально працює, їй також можуть відмовити у наданні посвідки на проживання.

Віддалена робота. Фото Freepik
Віддалена робота. Фото Freepik

  1. Фіктивні шлюби: Шлюби, укладені лише для отримання права на проживання, будуть підставою для відмови у видачі посвідки.

  2. Відмови після клопотання про міжнародний захист: З 1 вересня українці, чиї клопотання про міжнародний захист були відхилені, не зможуть отримати посвідку на проживання у Фінляндії, навіть якщо мають роботу.

Міністерство внутрішніх справ Фінляндії обіцяє надати більше роз'яснень стосовно нових норм, але вже зараз важливо врахувати ці зміни при плануванні виїзду за кордон. Ті, хто вже перебуває у Фінляндії, мають місяць для адаптації до нововведень.

Нагадаємо, тисячі українських біженців у Британії під загрозою бездомності та експлуатації

Раніше ми писали про те, що біженцям у Польщі оплатять мовні курси, житло, знайдуть роботу: але не всі отримають допомогу

Вам буде цікаво дізнатися біженців у Польщі почнуть перевіряти: кого і за що позбавлять допомоги "800 Плюс"