Польща повідомила про нову програму, спрямовану на допомогу українським біженцям у переході від життя в колективних центрах до самостійного життя. Проєкт отримав фінансування в розмірі майже 22 мільйони євро, з яких 90% надає Єврокомісія.

Програма під назвою "Разом до незалежності" розроблена Міністерством внутрішніх справ і адміністрації Польщі у співпраці з Польським Червоним Хрестом і Польським центром міжнародної допомоги (PCPM).

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Проєкт націлений на підтримку 6 000 українських біженців з номером PESEL UKR. Програма включає кілька важливих напрямків допомоги:

Фінансова підтримка переселення

Популярні новини зараз
Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Програма передбачає співфінансування витрат на переселення біженців протягом шести місяців. Це допоможе їм покрити витрати на оренду житла та інші необхідні витрати на початковому етапі адаптації.

Кар'єрні консультації

Індивідуальні кар'єрні консультації допоможуть біженцям знайти роботу відповідно до їхніх навичок і кваліфікацій. Консультанти надаватимуть поради щодо написання резюме, підготовки до співбесід та пошуку вакансій.

Допомога в пошуку роботи

Робота у Польщі
Робота у Польщі

Програма сприятиме активному пошуку роботи для біженців, співпрацюючи з місцевими роботодавцями та агенціями з працевлаштування.

Курси польської мови

Курси польської мови допоможуть біженцям подолати мовний бар'єр, що є важливим кроком для інтеграції в польське суспільство.

Культурна та інтеграційна діяльність

Соціальна допомога, скріншот: YouTube
Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Програма включатиме заходи, спрямовані на культурну адаптацію та соціальну інтеграцію біженців, допомагаючи їм краще розуміти місцеві традиції і звичаї.

Очікується, що програма триватиме до 31 березня 2026 року. Правила участі в програмі та умови використання підтримки ще розробляються.

Нагадаємо, Угорщина вводить жорсткіші правила для українських біженців

Крім того, Знай.ua повідомляв, поляки закликали українців не нехтувати безпекою у ці дні: будуть серйозні штрафи

Вам буде цікаво дізнатися, що Польша почне виганяти українців з готелей та кав'ярень: обурюються, що чоловіки не на війні