В Україні ветерани праці отримують різноманітні пільги від держави, які визнають їх внесок у суспільство та сприяють гідному рівню життя після виходу на пенсію. Серед таких пільг - допомога у покритті витрат на медичне обслуговування, транспорт та інші важливі послуги.

Статус ветерана праці можуть отримати громадяни зі стажем роботи від 40 років, а також ті, хто виходить на пенсію за пільговими умовами або через інвалідність, за наявності необхідного стажу роботи.

Оформлення пільг. Фото: Youtube
Оформлення пільг. Фото: Youtube

Ветерани праці мають право на ряд пільг, таких як першочергове безкоштовне зубопротезування (без використання коштовних матеріалів), перевагу в отриманні санаторно-курортного лікування та його компенсацію, щорічні медичні обстеження, пріоритетне обслуговування у медичних закладах і аптеках, а також можливість обирати час щорічної відпустки.

Крім того, ветерани праці мають переваги в отриманні житлової площі, земельних ділянок, пільгових кредитів на будівництво житла і встановлення домашніх телефонів, а також звільнення від плати за землю.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Пільги для пенсіонерів. Фото: Youtube
Пільги для пенсіонерів. Фото: Youtube

Пільги включають безкоштовний проїзд у міському транспорті, приміському залізничному і водному транспорті, а також в автобусах приміських маршрутів.

Проте, пільговий проїзд доступний лише за умови, що середній дохід сім'ї на одну особу за останні шість місяців не перевищує встановленого рівня для отримання податкової соціальної пільги. На жаль, багато з цих пільг не реалізуються на практиці через брак фінансування.

Нагадаємо, податок на землю можна не платити: хто звільнений від обовʼязку

Раніше ми писали про те, що пільгу дадуть навіть родичам: хто в Україні отримав право на 50% знижки по комуналці

Вам буде цікаво дізнатися українців чекають пенсійні потрясіння: що зміниться незабаром