Для наших читачів, які стежать за своїми квитанціями щодо комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні сім'ї військових мають право на низку пільг, у тому числі і на оплату послуг ЖКГ. За потреби подати заяву на призначення пільг замість ветерана війни можуть члени його сім'ї.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення документів, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення документів, фото: ПФУ//Facebook

Як уточнюють у Пенсійному фонді України, це можуть зробити, зокрема, чоловік, дружина, непрацездатні батьки, неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства ІІ групи, особа, яка проживає разом з особою з інвалідністю внаслідок війни І групи та доглядає за ним, за умови, що особа з інвалідністю в результаті війни не перебуває у шлюбі.

Це положення міститься в постанові Кабінету Міністрів України від 27.12.2023 № 1395 "Про реалізацію експериментального проекту щодо вдосконалення порядку взяття на облік ветеранів війни та надання їм пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу".

Популярні новини зараз
Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Останній шанс насолодитися теплом: коли в Україну прийде осіннє похолодання Пенсію у вересні підвищать: хто вже може планувати покупки Пенсіонерам виплачуватимуть щомісячну допомогу: хто і на яку суму може претендувати
Показати ще

Оформлення документів, фото: Facebook
Оформлення документів, фото: Facebook

У ПФУ додають, що замість двох окремих заяв, за експериментальним проектом, можна подати одну спрощену — взяття на облік та надання пільг.

Подати заяву та необхідні документи можна одним із способів:

- особисто – через сервісні центри Пенсійного фонду України, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центри надання адміністративних послуг;

- поштою – на адресу органу Пенсійного фонду України;

- онлайн - через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний додаток "Пенсійний фонд" або за наявності технічної можливості через портал "Дія".

Оформлення документів, фото: ПФУ
Оформлення документів, фото: ПФУ

Нагадаємо, що сім'ї військових мають право на отримання пільг не лише на оплату комуналки (50%), а й на санаторно-курортне лікування, медобслуговування можуть отримувати грошову допомогу на оздоровлення та підйомні під час переїзду.

Нагадаємо, всі сподівання лише на індексацію: як в Україні зміняться пенсії у 2025 році.

Раніше повідомлялося, як сплатити ЖКП через QR-код і без комісії: все про нові електронні рахунки.

Також, українці зможуть не платити за газ цього року, але не всі: кому допоможуть.