Вартість мінеральної негазованої води та пива в Україні зросла, про що свідчать дані Держстату за період з січня по червень 2024 року. А от ціни на міцні напої за цей час залишилися практично незмінними.

Згідно зі звітом Держстату, аналізу підлягали ціни виробників на різні напої, включаючи бренді, горілку, пиво, мінеральні газовані та негазовані води, а також безалкогольні напої. Важливо зазначити, що ці ціни не є роздрібними, а показують відпускну вартість товарів від виробників.

Мінеральна вода, фото dreamstime
Мінеральна вода, фото dreamstime

Середня ціна негазованої води зросла з 6,65 грн за літр у січні до 7,25 грн у липні, що становить збільшення на 9%. Виробники пива також підняли ціни, середня вартість літра пива зросла на 3,4% і склала 30,3 грн у липні.

Інші напої, зокрема міцні алкогольні та безалкогольні не мінеральні напої, залишилися майже на тому ж рівні. Середня ціна горілки становила 79,9 грн за літр, бренді (включно з "коньяком України") - 115,2 грн за літр, а безалкогольні напої коштували в середньому 13,9 грн за літр.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів
Показати ще

Ціни на горілку з міцністю не більше 45,4% навіть трохи знизилися, що стало певним полегшенням для споживачів.

Отже, українські споживачі повинні бути готові до змін у вартості улюблених напоїв і враховувати це під час планування своїх покупок.

Нагадаємо, Обід приготуєте за копійки: торгові мережі потішили цінами на овочі борщового набору

Раніше ми повідомляли про Сало, бекон та ковбаски: ціни на м'ясні продукти різко змінилися

Також, Домашнім кондитерам стане не солодко: в Україні супермаркети оновили ціни на цукор, олію та яйця