З 19 серпня українців очікують нові зміни в процедурі оформлення паспортів.

Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до законопроєкту "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", які набудуть чинності з цієї дати.

Однією з головних новацій стане можливість одночасного оформлення та обміну як закордонного, так і внутрішнього паспортів. Для цього потрібно буде сплатити адміністративний збір: 908,4 гривень за оформлення протягом 20 робочих днів або 1 816,8 гривень за 7 робочих днів.

Паспорт України. Фото: скриншот Youtube
Паспорт України. Фото: скриншот Youtube

Зміниться також і термін оформлення документів, що посвідчують особу. Раніше паспорти можна було отримати терміново за 10 днів, а у звичному режимі – за 20. Тепер швидке оформлення паспорта займатиме лише 7 днів. Проте, оформлення закордонного паспорта може тривати до 3 місяців з моменту подання заяви.

Популярні новини зараз
Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Громадяни віком від 65 років також отримають приємний бонус. Тепер їм не потрібно буде змінювати паспорт кожні 10 років – документ стане безстроковим. Це значно спростить життя літнім людям, зменшивши бюрократичні процедури та витрати часу.

Також від 19 серпня заяву на отримання першого паспорта можна буде подати з 14 років. Зробити це можна як особисто, так і через законного представника.

Раніше ми розповідали: Відновіть втрачені документи: Пенсійний фонд попередив про зміни

Нагадаємо, Ухилянти тепер не зможуть переоформити авто: МВС ввели жорсткі обмеження

Також вас може зацікавити: Збираєтесь за кордон: чи можна вивезти дитину без дозволу батька