Восени в Україні очікується підвищення цін на низку основних продуктів харчування, зокрема на яйця, соняшникову олію, яловичину, молоко та зернові культури. Це зростання вартості продуктів є частиною загальносвітової тенденції, яка пов'язана з кількома вагомими чинниками.

Економіст Олександр Хмелевський зазначає, що однією з причин є дефіцит деяких харчових продуктів, що впливає на їхню ціну. Додатково до цього, інфляція, викликана емісією долара та інших світових валют, також сприяє зростанню цін.

Ціни на м'ясо, фото: focus
Ціни на м'ясо, фото: focus

Підвищення вартості зернових культур, як пояснює Хмелевський, тягне за собою здорожчання м'яса, яєць та молока, оскільки зернові є основним компонентом кормів для тварин.

Крім того, ціна на молоко буде зростати через його дефіцит на ринку, залежність від імпорту, а також через подорожчання палива, газу та електроенергії, що підвищує витрати на виробництво.

Популярні новини зараз
Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати
Показати ще

Молоко в супермаркеті / фото: Знай.ua
Молоко у супермаркеті / фото: Знай.ua

Якість молочної продукції також під загрозою, оскільки все частіше відбувається фальсифікація продуктів, зокрема шляхом додавання пальмової олії та інших дешевших компонентів, що знижує собівартість виробництва, але погіршує якість кінцевого продукту.

Таким чином, споживачі можуть зіткнутися не лише з підвищенням цін, але і з погіршенням якості продуктів на полицях магазинів.

Нагадаємо, умільці придумали, як робити вершкове масло з повітря та води – різниці ніякої і навіть дешевше

Раніше ми писали про те, що млинці та манка стануть розкішшю: українцям радять готуватися до різкого подорожчання молочки

Крім того, Знай.ua повідомляв, яка спеція допоможе схуднути, а яка - помити посуд: секрети ароматних баночок на вашій кухні