Питання оплати комунальних послуг зараз катастрофічно актуальне... і все через те, що ціни постійно зростають, особливо на електроенергію, а зарплати та виплати практично стоять на місці.

Через це з кожним днем ​​стає дедалі важче. І від українців все одно вимагають платити за комуналку, у повному обсязі... хоч і існують деякі винятки.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Фахівці "Юридичного порадника для ВПО" роз'яснили, що можуть і не можуть українці під час повномасштабної війни щодо комунальних послуг.

Ключовим документом у цьому питанні є ухвала Кабінету Міністрів України №206 від 5 березня 2022 року.

Популярні новини зараз
"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів
Показати ще

Відповідно до цієї постанови, на період дії військового стану в Україні забороняється припиняти або зупиняти надання ЖКП у разі їхньої несплати або неповної оплати. Це правило діє на територіях, де ведуться бойові дії або якщо нерухомість споживача була пошкоджена внаслідок війни.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Важливою умовою є інформування відповідного постачальника послуг про такі обставини.

Крім того, ухвала забороняє стягнення заборгованості з тих, хто був змушений тікати з дому. Українець має це довести. Якщо раптом було отримано судовий наказ про стягнення заборгованості, є 10 днів, протягом яких потрібно подати заяву про його скасування.

Якщо ж особа дізналася про наявність судового наказу із запізненням, вона може звернутися до суду із заявою про поновлення пропущеного строку та скасування судового наказу.

Нагадаємо, несплачена комуналка зажене в боргову яму - українців попередили про серйозні наслідки

Як повідомляв "Знай.uа", деякі українські родини зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше

Знай.ua писав, субсидії в серпні: як будуть призначати і кому потрібно подати нову заяву