Деякі українські родини можуть розраховувати на підтримку держави у питанні оплати житлово-комунальних послуг. У Пенсійному фонді розповіли, хто може оплачувати лише частину нарахувань.

Держава надає пільги на оплату комунальних послуг для військовослужбовців та їхніх сімей. Деякі категорії можуть платити лише 50%, а інші 25% чи зовсім нічого.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Так отримати 50-відсоткову знижку на комуналку можуть особи зі статусом учасника війни, а також члени сімей загиблих військовослужбовців.

Учасники бойових дій можуть претендувати на знижку у розмірі 75%, а особи, які отримали інвалідність в результаті війни, можуть не платити зовсім, їм призначається 100-відсоткова знижка на комунальні послуги.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Як отримати пільги?

Для оформлення знижки на комунальні послуги необхідно подати заяву до Пенсійного фонду для внесення інформації до Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Разом із заявою на отримання пільг потрібно надати і посвідчення, яке видається учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей УБД.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам виплатять допомогу, щоб розрахуватись за комунальні послуги: кому випаде унікальний шанс.

Також наш портал інформував, як отримати додаткову пенсію у десятикратному розмірі – українцям розповіли, хто має право на щедру допомогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Була б більше, якби не робота": українцям відповіли, чому за великого стажу маленька пенсія.