Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які стежать за економічною ситуацією у країні, є дуже важлива інформація. Так, в Україні завершився двотижневий період активного зростання курсу долара. До 1 серпня "долар" залишиться в ціновому коридорі 40,7-41,7 грн.

Проте незабаром на українців чекають нові "курсові реалії", які, втім, не відбудуться раптово.

Про це стало відомо завдяки інформації від начальника департаменту казначейства "Глобус Банку" Тараса Лісового.

Обмін валют / фото: Знай.ua
Обмін валют / фото: Знай.ua

"Цілком можливо, що на 1 серпня офіційний курс становитиме 40,8-41 грн (станом на 1 липня офіційний курс був на рівні 40,45 грн). Тобто за підсумками липня гривня може втратити до 1-1,3% власного ваги", - підрахував банкір.

Популярні новини зараз
Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні "Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати
Показати ще

За його даними, наприкінці липня та на початку серпня валютні коридори на готівковому ринку складуть 40,7-42 грн/дол. та 43,5-46,5 грн/євро. Курсові відхилення будуть у межах 2% на тиждень.

Різниця між курсами купівлі та продажу залишатиметься у попередніх межах – 20-30 копійок для долара та 30-50 копійок для євровалюти. Різниця між курсами міжбанку та готівкового ринку становитиме в середньому теж близько 30-50 коп.

Курс долара в Україні
Курс долара в Україні

Лісовий зазначив, що "ринок неухильно рухається у бік подорожчання валюти", проте:

- цей рух є прогнозованим та економічно мотивованим;

- завдяки ефективним діям НБУ ринок залишиться у стані відносної прогнозованості.

"Принаймні глобальні загрози, як, наприклад, дике стрімке підвищення курсів можуть бути нівельовані. Ми на порозі нових курсових реалій, які не відбудуться несподівано. Все відбуватиметься поступово, а у ринку буде час звикнути до них", - резюмував Лісовий.

Нагадаємо, плями їжі та дірки: "ПриватБанк" "впарює" гроші, які не взяли б назад.

Раніше повідомлялося, у Hamster Kombat виросли "російські вуха": кому "топають" гроші українські гравці.

Також, чекати нового стрибка: прогнози курсу долара на тиждень.