Ми наближаємося до кінця липня, а отже, зовсім скоро треба подавати показники лічильників. Не забувайте це робити, інакше можете потім переплатити на комуналку.

Скільки ж платитимуть українці за електроенергію вже з 1 серпня 2024 року? Ця інформація стане в нагоді, адже потрібно перевести кіловати на суму.

Відключення електроенергії, лічильник / фото: АТ "Херсонобленерго"
Відключення електроенергії, лічильник / фото: АТ "Херсонобленерго"

З 1 червня мешканці країни почали платити 4,32 гривні за кіловат-годину. Багатьох цікавить, чи буде знову подорожчання та скільки доведеться платити за світло наступного місяця. Зараз немає планів перегляду рішення про підвищення ціни на електроенергію. Ціни залишаться незмінними до кінця квітня наступного року.

Підвищення вартості світла не покриває у повному обсязі його реальну ціну. Держава продовжує субсидувати населення, оскільки зазначений тариф лише враховує собівартість виробництва та постачання електроенергії. Недостатній розмір оплати стосується також енергії, виробленої на атомних електростанціях.

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

За даними Міністерства енергетики України, собівартість виробництва 1 кіловат-години на атомних електростанціях становить 1,7 гривні. Однак це лише частина загальної вартості. Загальний тариф на електроенергію для споживачів складає 4,32 гривні за кіловат-годину.

Компанія "Енергоатом" вважає, що реальна вартість повинна бути ще вищою - 4,65 гривень за кіловат-годину.

Засідання Енергоатому, фото Telegram
Засідання Енергоатому, фото Telegram

Нагадаємо, що стали ближчими до росії, ніж думали: Зеленского просять ветувати закон, що скасував переведення годинників навесні.

Раніше ми повідомляли про комунальні тарифи з 1 серпня: скільки доведеться платити за електроенергію, газ та воду.