На початку літа зріс тариф на електроенергію, через що суми в рахунках українців стали більш лячними. Деякі "сюрпризи" у платіжках можливі й у серпні.

На серпень 2023 року не заплановано масштабні тарифні зміни, але можливі локальні подорожчання деяких комунальних послуг.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Скільки платити за світло

З 1 червня 2024 року вартість кіловата електроенергії для населення становить 4,32 гривні. За наявності двозонного лічильника – 2,16 гривні, але лише у нічний час з 23:00 до 7:00. Тариф на світло для побутових споживачів у серпні залишиться незмінним.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

З урахуванням чинного тарифу, плата за 1-кімнатну квартиру за середнього споживання 150 кВт/год, доведеться заплатити 648 гривень. Для 2-кімнатної квартири (середнє споживання 250 кВт/год) плану становитиме 1080 гривень. За 3-кімнатну (при споживанні 350 кВт/год) доведеться заплатити 1512 гривень.

Що з тарифами на газ та воду

У серпні тарифи на блакитне паливо залишаються незмінними. Для клієнтів "Нафтогазу" плата становитиме 7,96 гривні за кубометр. Для громадян, які користуються послугами інших постачальників, кубометр коштуватиме 7,7-9,90 гривні.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

З тарифами на воду ситуація менш радісна. У серпні централізоване водопостачання та водовідведення можуть подорожчати у невеликих містах, де влада має право самостійно регулювати вартість послуг.

Водночас у великих містах регулятор поки що утримує колишні тарифи на воду та каналізацію.

Раніше портал Знай повідомляв, економічно обґрунтований тариф – майже 200 гривень: вода із крана стане розкішшю.

Також наш портал інформував, українцям допоможуть з оплатою "зимової" комуналки: хто може сподіватися на підтримку.

Крім того, ми писали, борги за комуналку та безгрошів'я: як споживачам пропонують вирішити проблему.