На українських ринках знову зросли ціни на кавуни. За останній тиждень вартість цього популярного баштанного продукту підскочила через скорочення врожаю у місцевих господарствах.

Нещодавно частина врожаю кавунів загинула через аномально високу температуру, яка панувала майже в усіх регіонах України протягом кількох тижнів. Аналітики вважають, що це одна з головних причин подорожчання кавунів. Зараз виробники продають кавуни по 7-15 гривень за кілограм (0,17-0,36 доларів за кілограм), що в середньому на 23% більше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Кавуни в магазині, фото з вільних джерел
Кавуни в магазині, фото з вільних джерел

Втім, гравці ринку переконані, що це тимчасова ситуація. Вони сподіваються, що як тільки збиральні роботи відновляться, пропозиція кавунів на ринку збільшиться, що спричинить зниження цін.

Через тривалі сонячні опіки якість кавунів на полях помітно погіршилася. Через це значно збільшиться відсоток некондиційної продукції, яку фермери намагатимуться продати якомога швидше.

Популярні новини зараз
Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Однак, є й інший бік медалі. Деякі господарства в центральних і західних областях тільки розпочинають масове збирання кавунів, що може збільшити пропозицію на внутрішньому ринку.

Попри поточне подорожчання, сьогодні кавуни в Україні продаються в середньому на 52% дешевше, ніж у другій половині липня 2023 року. Це свідчить про те, що поточні ціни все ще можуть бути вигідними для споживачів.

Нагадаємо, Аномальна спека залишить українців без популярних продуктів – незабаром стануть на вагу золота

Раніше ми розповідали, що Продавці можуть сказати вам неправду: як самому обрати найсвіжішу рибу

Також, Українці можуть залишитися без свіжих овочів: чому до цього йде