У світлі останніх досліджень, проведених Центром Разумкова, виникає тривожна картина... щодо фінансового стану українських сімей.

Результати опитування свідчать, що більшість нашого населення стикаються з труднощами під час повномасштабної війни.

Ціни на продукти. Фото: скрін youtube
Ціни на продукти. Фото: скрін youtube

Найбільш вражаючим є факт, що майже третина українських сімей балансує на межі виживання.

Для 32% опитаних придбання найнеобхіднішого – їжі – це все, що вони можуть собі дозволити. Ця категорія громадян змушена відмовлятися від купівлі нового одягу, не кажучи вже про інші потреби.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ще більш приголомшливим є те, що 9% сімей перебувають у скрутному становищі – їм не вистачає коштів навіть на харчування. Це означає, що кожна десята родина в Україні постає перед реальною загрозою голоду та недоїдання.

Людина отримує гроші з банкомату
Людина отримує гроші з банкомату

У той же час майже половина українських сімей (48%) перебуває у дещо кращому становищі. Вони можуть купити і їжу, і одяг. Однак побутову техніку вони собі дозволити купити не можуть.

Лише невелика частина населення може почуватися відносно захищеною у фінансовому плані. Таких людей лише 7,4%.

Майже третина опитаних (29,5%) мешкає на суму до 8 тисяч гривень на місяць, що ледве покриває базові потреби. Найбільша група (36,3%) має прибуток від 8 до 18 тисяч гривень. 16% сімей отримують від 18 до 30 тисяч гривень, і лише 5,4% можуть похвалитися прибутком, що перевищує 30 тисяч гривень на місяць.

Нагадаємо, наступного місяця пенсія може не прийти - хто з пенсіонерів ризикує залишитися з порожнім гаманцем.

Як повідомляв "Знай.uа", вища освіта не потрібна: як українцям знайти прибуткову роботу в Німеччині

Знай.uа писав, як навчити дитину витрачати гроші: цих порад ніхто з батьків не знає