Не завжди треба закінчувати університет, щоб отримувати гарну зарплату. У Німеччині є кілька професій, де можна заробляти непогані гроші без університетського диплому. На яку високооплачувану роботу можуть влаштуватися українці, розповіли у виданні Аussiedlerbote.

Агент з нерухомості

Якщо ви вмієте продавати і вам подобається укладати угоди, робота рієлтора може стати вашим ідеальним вибором. У Німеччині для цього потрібна лише ліцензія Maklererlaubnis. Ви будете допомагати людям знаходити будинки їхньої мрії, організовувати перегляди, створювати рекламні матеріали і складати контракти. Зарплата залежить від успіху, але в середньому це €3,9 тис. на місяць.

Нерухомість, фото: youtube
Нерухомість, фото: youtube

Водій метро чи трамвая

Любите рух і не боїтесь відповідальності? Станьте водієм метро або трамвая. Для цього потрібно знати німецьку на рівні B1 або B2, мати водійські права і пройти навчання, яке триває шість місяців. Зарплата – від €2,1 до €2,8 тис. на місяць.

Програміст

ІТ-сфера пропонує одну з найвищих зарплат у Німеччині – в середньому €5,8 тис. на місяць. Багато стартапів готові брати на роботу самоучок, які вивчили програмування через онлайн-курси на Udemy або самостійно освоїли мови C+, Python і Ruby.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Комп'ютер. Фото: скрін youtube
Комп'ютер. Фото: скрін youtube

Адміністратор

Якщо ви добре організовані, комунікабельні і вмієте працювати з деталями, робота адміністратора може бути для вас. Середня зарплата адміністратора – €41,7 тис. на рік, але вона може бути вищою, якщо працювати особистим помічником керівника корпорації.

Тесляр

Теслярство вимагає одного-двох років навчання, але працювати можна починати вже під час навчання. Зарплата після отримання кваліфікації – близько €43,7 тис. на рік і може зростати до €52 тис. через нестачу кваліфікованих працівників.

Тесляр. Фото з відкритих джерел

Банківський працівник

Для роботи в банку не потрібна вища освіта – достатньо пройти стажування. Середня зарплата банківського працівника – €45,5 тис. на рік, а можливостей для кар'єрного росту вистачає.

Організатор заходів

Якщо у вас бездоганні організаторські здібності і ви вмієте створювати свята, робота планувальника заходів може приносити до €100 тис. на рік. Для цього не потрібна жодна формальна кваліфікація.

Нагадаємо, Українцям у Словаччині дають гроші на перший час — кому і скільки готові платити

Раніше ми розповідали, що Біженці у Чехії з вересня стануть бідніше: доведеться виживати

Також, Для ВПО створили важливий сервіс