У другій половині липня в українських супермаркетах змінилися ціни на рибу. Як показують дані порталу Мінфін, деякі види риби навіть подешевшали у порівнянні з минулим місяцем, хоча й не всі. Розповідаємо про зміни, які можуть порадувати українців.

Одним з таких приємних сюрпризів стало здешевлення живого коропа. Зараз він коштує в середньому 169 гривень за кілограм, тоді як у червні ціна сягала 175,82 грн/кг. Ця різниця може здатися незначною, але для тих, хто регулярно купує рибу, навіть невелике зниження ціни є відчутним.

Риба на ринку
Риба на ринку

Однак, якщо ви надаєте перевагу патраному коропу, доведеться заплатити дорожче. Його ціна зросла з 202,13 грн/кг до 229,00 грн/кг. Це підвищення вартості можна пояснити різними факторами, включаючи сезонні коливання та витрати на обробку.

Ще один приємний момент - це зміни в ціні на слабосолений оселедець. Його тепер можна придбати за 123,50 грн/кг, тоді як у червні він коштував 155,87 грн/кг.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Свіжоморожена скумбрія, яка є популярною рибою серед українців, подорожчала. Якщо у червні її ціна була 154,00 грн/кг, то тепер вона коштує вже 185,00 грн/кг.

Важливо слідкувати за цими змінами і адаптувати свій раціон та бюджет відповідно. Незалежно від цінових коливань, риба залишається важливою частиною здорового харчування, тому варто обирати свідомо та насолоджуватися її смаком.

Нагадаємо, Набір для шашлику обійдеться дорожче: як змінилися ціни на м'ясо та маринад

Раніше ми розповідали, що У чеку буде плюс 40 грн: супермаркети показали нові ціни на ковбасу та твердий сир

Також, Ціни зробили розворот на 180 градусів: скільки грошей віддамо за огірки, капусту та печериці