В Україні відбулося різке зростання цін на тепличні огірки. Зараз фермери продають огірки за ціною від 25 до 50 грн за кілограм, що на 40% більше, ніж наприкінці минулого тижня.

Цю інформацію надали аналітики проекту EastFruit. Основна причина такого значного зростання цін полягає в скороченні пропозиції на ринку. Багато тепличних господарств завершили перший етап вирощування огірків і планують відновити постачання не раніше середини серпня.

Людина, яка зриває огірки
Людина, яка зриває огірки

Це призвело до того, що кількість огірків на ринку значно зменшилася, тоді як попит на них залишається високим. Високий попит на огірки додатково підвищує ціни.

Крім того, продукція з відкритого ґрунту не може допомогти знизити навантаження на ринок тепличних овочів. Через спекотну і суху погоду майже по всій території України, пропозиція огірків з відкритого ґрунту цього тижня істотно скоротилася.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Полив огірків. Фото: youtube
Полив огірків. Фото: youtube

Аналітики зазначають, що наразі ціна на тепличні огірки в Україні у 2,5 раза вища, ніж була в середині липня минулого року. Ключові гравці ринку сумніваються, що дефіцит огірків можна буде компенсувати за рахунок імпорту, оскільки постачання огірків з-за кордону залишаються незначними і нестабільними.

Це означає, що високі ціни на огірки можуть зберігатися ще деякий час, до відновлення постачань з тепличних господарств у серпні.

Раніше ми писали про те, що як правильно поливати огірки, щоб вони дарували рясний врожай

Крім того, Знай.ua повідомляв, встигніть в останній поїзд: як посадити огірки в липні, незважаючи на "дивну" погоду

Також наш портал інформував, огірок-колібрі або міні-кавун: як виростити таке диво, щоб і поїсти, і в компот додати