В Україні переселенці незабаром матимуть змогу отримувати субсидії на оренду житла. Кабінет Міністрів активно працює над створенням механізму, який допоможе внутрішньо переміщеним особам отримувати фінансову підтримку для оренди житла.

Нині існуюча фінансова допомога для переселенців не враховує значні відмінності у вартості оренди житла в різних регіонах країни. Це створює труднощі для тих, хто вимушено покинув свої домівки. За словами заступниці міністра соціальної політики Дарії Марчук, нова субсидія на оренду житла покликана захистити переселенців від раптових змін у проживанні та надати їм більше стабільності.

Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube
Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube

Передбачається, що субсидія на оренду житла буде нараховуватись за принципом, схожим на субсидію для оплати комунальних послуг. Її розмір визначатиметься індивідуально для кожної сім'ї з категорії ВПО з урахуванням соціальної норми житла, доходів родини та вартості оренди. Це дозволить підтримати саме ті родини, які найбільше потребують допомоги.

Уряд наголошує, що субсидія враховуватиме кількість членів сім'ї, ціни на оренду в конкретному регіоні та здатність оплачувати оренду. Важливо, що вона надаватиметься за умови укладення офіційного договору оренди, що забезпечить права як орендарів, так і орендодавців.

Популярні новини зараз
Ухилянтів ловитимуть по новому: ТЦК змінюють режим роботи Прийнято важливе рішення щодо виплат ВПО: що чекає на переселенців Росіяни завдали ракетного удару по Україні: у Львові горять житлові будинки У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Україна бере приклад із міжнародного досвіду, зокрема, використовуючи напрацювання країн-партнерів, які надають підтримку українським біженцям. Зараз Кабмін завершує розробку проєкту субсидії, і після його розгляду, вона повинна набути чинності в найближчі місяці.

Нагадаємо, Пільгу дадуть навіть родичам: хто в Україні отримав право на 50% знижки по комуналці

Раніше ми розповідали, що Третя хвиля безкоштовних продуктів почалася: куди йти і що з собою мати

Також, Боржникам пішли на поступки: українцям дозволили платити за комуналку частинами