Мешканців планети часто лякають зіткненнями з різними астероїдами, які можуть якщо не знищити Землю, то точно "підправити" життя на ній.

Через кілька років (якщо не вступимо до Третьої світової війни, через яку ми нічого не помітимо), нам може загрожувати небезпечний "проліт" відомого астероїда Апофіс, який уже в дорозі до Землі.

Астероїд, скріншот: Instagram
Астероїд, скріншот: Instagram

Астероїд Апофіс і справді зближується з Землею і не вперше, і не востаннє. Найближче він пролетить поруч із нами у 2029, 2036, 2068.

У 2002 році очікували, що Земля та Апофіс зустрінуться з один одним у 2029 році з ймовірністю 2.47%, що дуже багато для такої події. Але потім усе кілька разів перераховувалося, і щоразу прогнози були для нас обнадійливими. І зараз можна виключити ймовірність зіткнення Землі з Апофісом у 2029, 2036 роках.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

За обчисленнями на березень 2016 року, ймовірність зіткнутися з Апофісом у 2068 році становить 6,7e-6. Імовірніше, що ви раптово помрете від укусу собаки.

Астероїд, скріншот: YouTube
Астероїд, скріншот: YouTube

І це не останні тривожні новини "з космосу", адже Земля почала обертатися швидше - і вчені не знають, чому.

Це спричинило найкоротший день в історії: 29 червня опинилося на 1,59 мілісекунд менше 24 годин.

Земля не є ідеальною сферою, і її обертання завжди трохи збивається через багато факторів, включаючи внутрішню структуру, вплив припливів та відливів та кліматичні зміни. Дослідники припустили, що недавнє прискорення може бути пов'язане з коливаннями географічних полюсів Землі.

Земля і космічне сміття
Земля і космічне сміття

Нагадаємо, що Армагедон землянам більше не загрожує: NASA запустила в космос корабель для захисту від астероїдів.

Раніше ми повідомляли, що вчені приголомшені несподіваним відкриттям: велика хмара алкоголю у центрі нашої галактики.