Після двох місяців дискусій народні депутати прийняли закон, який забороняє підвищувати тарифи на деякі комунальних послуг

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube

Про це розповів народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму ТГ-каналі.

Попри воєнний стан, українці продовжують отримувати комунальні послуги. Враховуючи складне становище людей через війну комунальникам заборонили в примусовому порядку стягувати зі споживачів заборгованість за комуналку.

Через війну в Україні досить складна ситуація з наданням комунальних послуг, особливо це стосується тих населених пунктів, які зруйновані внаслідок окупації та зазнають руйнувань внаслідок повномасштабного вторгнення. На звільнених територіях вже триває процес відновлення комунальної інфраструктури. А на випадок її руйнування уряд розглядає варіант використання мобільних котелень.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також українців попередили, що цьогоріч опалювальний сезон буде найскладнішим, а в оселях трохи порхолодно, від 16 до 18 тепла.

Але питання підвищення комунальних тарифів ще два місяці обговорювалось у Раді. Як результат, народні обранці прийняли законопроєкт №7427, яким вводиться мораторій на підвищення таких комунальних тарифів:

  • розділ газу;
  • теплову енергію, в тому числі виробництво теплової енергії, її транспортування та постачання;
  • опалення та гарячу воду.

Дія даного закону розповсюджується, як на споживачів, так і на комунальні підприємства, які задіяні у виробництві теплової енергії.

Триватиме така заборона на підвищення тарифів упродовж дії воєнного стану та упродовж 6 місяців після його скасування.

Нагадаємо, зарплати українців почали знижуватися, а безробіття - зростати: що відбувається ринку праці зараз.

До слова, в Україні будуть дорожчати продукти до кінця року: як перепишуть цінники в магазинах та на ринках.

Раніше ми писали, що українці мають право на кілька видів пенсій, але отримають мізер