Підполковник пригадав, як танкісти прорвалися до своїх із Маріуполя: шокуючі деталі виходу українських захисників з оточення

Командир батальйону підполковник Олег Грудзевич після запеклих боїв у Маріуполі вивів з оточення танкістів і морпіхів. Пригадує, що був настільки виснаженим, що останні 175 кілометрів шляху просто не пам'ятав. Його спогади про ті важкі дні опублікували на офіційній сторінці Міністерства оборони України у соцмережі Фейсбук. Тоді, прорвавши оточення, танкісти вийшли до своїх із Маріуполя.

Підполковник Олег Грудзевич, facebook.com/MinistryofDefence.UA
Підполковник Олег Грудзевич, facebook.com/MinistryofDefence.UA

Митрополит Епіфаній побачив особливу закономірність у святкуванні Дня Хрещення Київської Русі: "Це не випадково"

Глава ПЦУ митрополит Епіфаній 28 липня привітав українців з 1034-ою річницею Хрещення Київської Русі, а також святом, яке цього року відзначаємо вперше - Днем Української Державності. Про це йдеться у його новій публікації на офіційній фейсбук-сторінці. Цей день глава Православної церкви України називає особливим духовним і державним святом для нашого народу.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Привітання Митрополита Епіфанія, facebook.com/epifaniy
Привітання Митрополита Епіфанія, facebook.com/epifaniy

У Сенаті США практично визнали росію країною-спонсором тероризму: чим це обернеться для путіна

Росія стала ще на цілу прірву далі від цивілізованого світу. У США практично визнали державу країною-терористом.Справа в тому, що в середу, 28 липня, Сенат США вирішили одноголосно схвалити резолюцію, що закликає державного секретаря Ентоні Блінкена визнати Росію країною-спонсором тероризму.

путін і Байден, фото: скріншот з відео
путін і Байден, фото: скріншот з відео

Зарплати українців почали знижуватися, а безробіття - зростати: що відбувається ринку праці зараз

Війна внесла свої корективи у життя українців, кожен з яких працював, займався своїми справами та будував плани на майбутнє. Тепер це все зруйновано, а майбутнє здається дуже непевним. Як повідомляє "Пенсійний кур'єр" на офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук, за останній місяць кількість безробітних зросла, а зарплати знизились.

Центр Зайнятості скриншот youtube Державна служба зайнятості
Центр Зайнятості скриншот youtube Державна служба зайнятості

Нової війни не уникнути? Тайвань розпочав найбільші військові навчання, де пропрацюють сценарій нападу Китаю

Ситуація навколо Тайваню та Китаю продовжує зростати. Місцеві військові почали проводити військові навчання у разі вторгнення КНР, тому ймовірність нової війни занадто велика. Почалися вони у понеділок 25 липня, і мають назву Han Kuang. Дані вчення вважають найважливішими для військових островів. Там місцеві війська протягом тижня відпрацьовуватимуть сценарій з потенційним нападом Китаю на ці території.

Тайванська армія, фото: скріншот з відео
Тайванська армія, фото: скріншот з відео