З самого дитинства ми чуємо про користь шипшини, адже ще наші бабусі збирали ягоди, сушили та заварювали корисний вітамінний чай.

Нині ж сучасна молодь звикла до різних харчових добавок для поповнення відсутніх вітамінів. А цих вітамінів дуже не вистачає, тому що ритм життя багатьох людей не дозволяє їм своєчасно і повноцінно харчуватися.

Але повернемося до нашого шипшини, яку все ж таки рекомендовано включити до свого раціону, адже це джерело корисних речовин.

Шипшина, фото: Знай.ua
Шипшина, фото: Знай.ua

Шипшина має у собі величезний запас вітамінів. Найбільше містить вітамін С, показник у 50 разів перевищує вміст цього вітаміну у лимоні.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також шипшина містить дубильні речовини, пектин, фосфор, магній, кальцій, органічні кислоти та ін. Всі ці речовини неймовірно корисні для людського організму.

Відвар із шипшини сприятливо впливає на органи ШКТ, до того ж у ньому є сечогінна властивість. Його часто застосовують за наявності багатьох захворювань та як профілактику.

Шипшина, фото: Знай.ua
Шипшина, фото: Знай.ua

Дві жмені ягід шипшини потрібно залити 1/2 літри окропу, залишити в термосі на ніч. Зробіть процідження і приймайте. Можна додати цукор або краще мед. Приймати до їжі за 30 хвилин.

Зазначимо, у тому, щоб шипшина був найефективнішою, рекомендується, що вона була зібрана до перших заморозків. Адже навіть незначне перебування ягід на морозі повністю позбавляє їх лікарських властивостей. Саме тому шипшину краще не заморожувати, а висушувати. Зберігати її в такому вигляді можна 2 роки - весь цей час в ній зберігаються цілющі властивості.

Нагадаємо, спробуйте щодня з'їдати 40 грамів кедрових горіхів і ви здивуєтеся: яку цінність має цей продукт.

Раніше ми повідомляли, що звичайний імбирний чай допоможе уникнути піску у нирках: елементарний рецепт, який подарує здоров'я.