Дефіцит окремих продуктів та значне підвищення цін на інші стало неприємним побічним ефектом кривавої війни росії проти України. На кінець 2022 року Мінекономіки прогнозує зростання цін до 31-32%.

Як повідомили у Федерації профспілок України, Міністерство економіки прогнозує зростання індексу споживчих цін у 2022 році до 31-32% на кінець року, у 2023 році – 30%. Такий висновок зроблено на основі колективних переговорів щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати на 2023 рік.

Не залишається жодного сумніву, що російська агресія завдала величезного удару економіці України. Відомо, що за підсумками І кварталу поточного року ВВП України впав на 15,1%.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

"В цілому, за оцінками та припущеннями міністерства: падіння ВВП у 2022 році може сягнути 30-35%; очікується зростання індексу споживчих цін у 2022 році до 31-32% на кінець року, у 2023 році – 30%", - йдеться у повідомленні. Федерація профспілок України

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Крім того, згідно з повідомленням Мінекономіки, даний прогноз може змінюватися залежно від ситуації та прийнятих рішень. Варто додати, що цьогоріч такий важливий показник, як борщовий набір став дорожчим у 2,6 раза в порівнянні з минулим роком.

Борщовий набір, скріншот: YouTube
Борщовий набір, скріншот: YouTube

Нагадаємо, звільнення від мобілізації: названо категорію осіб, яка може отримати відстрочку від призову на військову службу

Як повідомляв "Знай.ua", українці взяли прямий курс до перемоги над осатанілими військами росії: "Закопувати у два ряди й трамбувати"

Також "Знай.ua" писав, хто насправді закриває небо над Україною: "Крилата ракета не досягне цілі та нікого не вб'є"