Війна, яку почала росія на чолі з путіним в Україні не лише забирає цвіт нашої нації, але й порушує психологічний стан громадян.

Дуже важко доводиться саме вагітним, бо їм потрібно контролювати той потік негативу, що надходить.

У рубриці щоденного дайджесту СТБ "Все буде добре" — "Допомога психолога" — Світлана Арефнія розповідала, як вагітній жінці спокійно виносити дитину під час війни в Україні.

Світлана Арефнія, фото Знай.ua
Світлана Арефнія, фото Знай.ua

Героїня випуску, Ілона з Дніпра, планувала вийти заміж за хлопця, проте коханий пішов у ЗСУ. Весілля перенесли. Тепер вона дізналася, що вагітна. Хлопець дуже зрадів, а дівчина не знає, що робити. З одного боку, Ілона давно хотіла дитину, а з іншого ― зараз війна, і вона хвилюється, що не час народжувати.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як вагітній жінці спокійно виносити дитину під час війни, розповіла Світлана Арефнія:

  1. Організм жінки влаштований так, щоб максимально захистити плід від зовнішніх подразників.

  2. Намагайтесь перебувати якнайдалі від військових дій. Якщо ви перебуваєте в зоні бойових дій або в потенційній небезпеці, необхідно покинути це місце. Можливо, виїхати за кордон.

  3. Порахуйте цифри у зворотному порядку ― це допоможе вам заспокоїтись. Якщо ви знаходитеся у стресі, треба навчитися себе заспокоювати. Рахуйте ззаду наперед ― у цей час організм фокусується на цьому.

  4. Аби сфокусуватися на приємному, знайдіть десять різних кольорів навколо себе.

    Вагітна українка, скріншот: Youtube
    Вагітна українка, скріншот: Youtube

  5. Читайте вголос казки. Уявляйте, що читаєте немовляті.

  6. Під час вагітності кожна жінка сконцентрована на собі та своїй майбутній дитині. Все інше сприймається як другорядне й далеке. Вагітна жінка та молода мама психологічно так захищається, що треба лише намагатися не заважати організму. Будьте у безпеці.

  7. Якщо ви переживаєте, що у новонародженої дитини не буде всіх необхідних речей, можете вже з перших місяців вагітності купувати щось для немовляти. І не зважайте на забобони.

  8. Приєднуйтеся до груп вагітних жінок ― ви отримаєте корисну інформацію та підтримаєте свою емоційну рівновагу.

  9. У житті часто бувають складні періоди, але це не означає, що слід відмовитися від народження дітей і чекати, коли настане добробут.

  10. Повернутися до дружини та дітей ― це потужна мотивація для чоловіків, які зараз на передовій.

    Щаслива родина, фото: Знай.ua
    Щаслива родина, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що українці після обстрілів Вінниці та Харкова панічно бояться загинути від російських ракет.

Також стало відомо, як українці зобов'язані засинати в укриттях під звуки обстрілів.