Навесні українці зіткнулися з дефіцитом цукру і, особливо солі. Це неабияк налякало жителів нашої країни і з полиць змелися навіть приправи, які містять цей інгредієнт.

Яка ж ситуація із сіллю та цукром зараз: чи є вони в супермаркетах і яка ціна на них.

Супермаркет, фото: Знай.uа
Супермаркет, фото: Знай.uа

Ціни на цукор в українських супермаркетах у середньому порівняно з минулим місяцем зросли, а от сіль із полиць деяких магазинів навіть великих мереж знову зникла.

Якщо говорити про ціну, то вартість цукру у липні порівняно з червнем зросла з 29,52 грн. до 30,23 грн. за кілограм. Слава Богу, цей соціально значущий продукт є на полицях багатьох супермаркетів.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ціни на цукор у супермаркетах
Ціни на цукор у супермаркетах

З сіллю ситуація набагато напруженіша, адже, наприклад, у магазинах Новус не скрізь є звичайна кам'яна або йодована сіль. Покупцям пропонують лише морську.

Наявність солі у ТЦ Новус, скріншот
Наявність солі у ТЦ Новус, скріншот

У Варусі купити кам'яну сіль можна лише йодовану за ціною 23,70 грн./кг, а решта позицій, як і в Новусі, це морська сіль.

Наявність солі у Варусі
Наявність солі у Варусі

Кам'яну сіль можна придбати в Ашані, але й у супермаркетах цієї мережі вибір не надто різноманітний – сіль на розвіс або в пачках польського виробництва. Ціна на обидві позиції – 25,00 грн/кг.

Нагадаємо, що популярної марки бензину в Україні не буде більше: водіїв попередили про дефіцит.

Раніше ми повідомляли, капуста, буряк, морква : на скільки в Україні подешевшав борщовий набір.

Також стало відомі ціни на продукти, комуналку та пальне: НБУ озвучив прогноз через різке подорожчання долара.