На сайті офіційного представництва Президента України є розділ електронних петицій, де будь-який українець може внести свою ініціативу. Якщо петиція набирає 25 тисяч підписів, її розглядає Президент України.

І жителі нашої країни цим користується. У період воєнного стану характер петицій змінився і ми хочемо ознайомити наших читачів із однією з нещодавно зареєстрованих на сайті.

Володимир Зеленський, скріншот: YouTube
Володимир Зеленський, скріншот: YouTube

Українець Корякін Дмитро Сергійович просить Володимира Зеленського півпливати на ситуацію в Харкові, який перебуває під постійним обстрілом росіян. Від вчителіз з першої столиці України вимагають їх якнайшвидшого повернення додому, щоб розпочати навчальний процес.

Тим вчителям, які не погоджуються ризикувати своїм життям, погрожують звільненням та поганими рекомендаціями, не даючи можливості навчати дистанційно.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Дистанційна освіта. Фото: Інформатор.
Дистанційна освіта. Фото: Інформатор.
Дистанційна освіта. Фото: Інформатор.

"Деякі директори за вказівкою місцевої влади або на власний розсуд, нехтуючи правами людини та будь-якими нормами безпеки у воєнний час, змушують відвідувати персонал навчальних закладів місця, які щодня є мішенню для військових сил рф, а саме - приміщення шкіл та університетів. Враховуючи, що дітям будуть викладати весь матеріал дистанційно, пропонується дозволити Директорам шкіл мати у штаті працівників, які працюють дистанційно та забезпечують навчальний процес для учнів без ризику для життя та здоров'я",- просить Дмитро Корякін.

Також він пропонує притягати до відповідальності тих директорів, які нехтують безпекою своїх співробітників.

На даний момент петиція набрала 307 підписів із 25 000 необхідних.

Володимира Зеленського благають урятувати вчителів Харківщини – погрожують звільненням, якщо не повернуться додому.

Нагадаємо, що студенти можуть розпочати навчання з середини серпня, але не всі: МОН дало рекомендації ВНЗ.

Раніше ми повідомляли, як навчатимуться діти у школах з 1 вересня: освітній омбудсмен дав пояснення батькам.